Home » Достойни старини в Дом за стари хора от семеен тип

Достойни старини в Дом за стари хора от семеен тип

Достойни старини. Често споменаваме тази фраза и тя се превръща в клише. Свързана с престоя на Вашите близки при нас тя възвръща своя първоначален смисъл. В дома за стари хора от семеен тип, достойнството се поддържа както с формални ежедневни грижи, така и с поддържане на активен интереса на възрастните към живота.

Замисляме се за етапите, през които преминават годините на един човек, след като приключи активна дейност – работа, обществени ангажименти или друго.

В първите месеци и години след пенсиониране възрастните хора са все още „млади“ и жизнени. Поддържат само дома си, своя дух и тялото си, особено, когато са двойка.

Нещо повече, в този етап от живота си много от тях имат повече физическа сила и издържливост от децата си. Внуците по правило, особено през ваканциите, са техен приятен ангажимент и разтуха.

Мисълта за настаняване в дом за стари хора или в пансион за възрастни е далеч от мислите им. Само най-предвидливите се сещат за времето, в което ще имат нужда някой да се грижи за тях. Такива хора обикновено само изследват и откриват мястото и сключват договор при определени обстоятелства за настаняване срещу обезщетение.

Ако се интересувате от тези обстоятелства и процедури, то се свържете с нас.

Когато внуците отраснат, а правнуците са вече толкова пъргави, или човек е вече с по-малко жизнени сили, то времето започва да тече по странен начин. И голяма част от възрастните остават самотни, защото единият от двамата партньори напуска този свят.

Тук се намесваме ние, за да изпълним със смисъл ежедневието на Вашите близки, за които вие се тревожите, но нямате възможност да сте непрекъснато с тях. Превръщаме живота на един възрастен човек в това, което е достойно и за младите – топла семейна среда, осигурен подслон и храна в комфортна среда, социални контакти и дълги часове на приятна раздумка с връстници.